Dijeta Dukan
Mršavljenje

Dukan Dijeta


Najsigurnija, najbrža i najefikasnija dijeta bez gladovanja. Dr.Pierre Dukan, autor ove najprodavanije knjige na temu dijeta, kao liječnik se specijalizirao za područje ljudske prehrane. Na temelju svog dugogodišnjeg rada i spoznaje o ljudskoj prehrani, Pierre Dukan potaknut problemom debljine koja prijeti svijetom, osmišljava cijelovitu metodu za uspješno mršavljenje i zaustavljanje globalne epidemije debljine black latte cijena. Dukan dijetu podržavaju Francuskinje, zato ju još i nazivaju Francuska dijeta, a pridružile su joj se i Gisele Bundchen i Jennifer Lopez.

Dukan Dijeta

DUKAN DIJETA se sastoji od 4 dijete u nizu, međusobno povezane s cijelm po stizanja željene kilaže i zadržavanja te kilaže.

FAZA NAPADA

Munjeviti start , intenzivan i stmulirajući gubitak težine, vođena  „dijetom čistih proteina“. Ova faza traje prosječno pet , maximalno 10 dana

FAZA PLOVIDBE

Postupno mršavljenje koja vodi do željene težine, prakticira se izmjenjivanjem proteinskog dana i dana s proteinima­ + povrće. Ova faza prosječno traje tjedan dana po kilogramu.

FAZA KONSOLIDACIJE

Učvršćivanje stečene još uvijek nestabilne težine, sprijećava učestali nagon tijela da vrati izgubljene kilograme nakon brzog gubitka, ovo razdoblja  traje točno 10 dana po izgubljenom kilogramu.

FAZA KONAČNE STABILIZACIJE

Dugoročna stabilizacija uvjetovana s tri siguronosne mjere koje su obavezne i striktne ali efikasne, kako bi se zadržala postignuta težina i provode se doživotno; 

  • jedan fiksni dan se prakticira Faza napada, a to će biti proteinski četvrtak
  • nema korištenja liftova
  • uzimati tri jušne žlice zobenih mekinja 

Svaka od ovih dijeta ima svojnačin djelovanja i misiju koju treba izvršiti, ali sve četiri crpe snagu i učinkovitost iz proteina.

Rate this post